In eerste instantie ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van de gesprekken. Uiteraard ontvang je van alle betalingen een factuur.

Tarief individueel consult:        €85,-
Tarief email consult:                    €25,-
Tarief telefonisch consult:      €25,- per 15 min.

Vergoeding
Met een verwijzing door de huisarts kunnen de consulten soms (deels of volledig) vergoed worden, dit is afhankelijk van je zorgverzekering. Er is dan echter ook altijd nog sprake van verbruik van eigen risico. Heb je het eigen risico nog niet verbruikt dit jaar dan kunt je voor ongeveer hetzelfde bedrag ook kiezen om direct het consult te betalen. Dit kun je in sommige gevallen aftrekken van de belasting. Je hebt dan geen verwijzing van de huisarts voor nodig. Ben je benieuwd of jouw verzekering de consulten vergoedt? Neem dan vrijblijvend contact op.

Overigens wordt behandeling voor burn-out, assertiviteit, of zoeken naar een nieuwe uitdaging in de regel niet door een zorgverzekeraar vergoed. Er zijn mogelijkheden om de kosten (deels) te financieren of terug te krijgen:

  • Via de gemeente; De gemeente waar je woont kan in een aantal gevallen bijzondere bijstand verlenen. Ook hebben veel gemeenten regelingen voor mensen met een lager inkomen. Deze regelingen verschillen per gemeente, dus het is goed om ook dit eerst even na te vragen.
  • Via je werkgever; Als je niet lekker in je vel zit en daardoor minder goed functioneert, dan is het voor je werkgever veel waard als je daar wat aan doet. Het welzijn van medewerkers en verzuimpreventie staan hoog op de agenda van veel werkgevers. De uitdaging is dan wel dat je je probleem bespreekbaar maakt.