Vijftien jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met mindfulness tijdens mijn studie in de Verenigde Staten. Sindsdien heb ik me er zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder in verdiept: van opleidingen en retraites tot inspirerende boeken en zelf oefenen.

Mindfulness heeft me geholpen om bewuster te worden van mezelf. Wie ik ben, wat ik voel en hoe ik op een vriendelijkere manier met mezelf kan omgaan. Tijdens moeilijke momenten helpt mindfulness me om weer in contact met mezelf te komen. Zo blijf ik in balans en kan ik meer gemoedsrust vinden, ook als het me even niet lukt om mindful te zijn. In mijn behandelingen pas ik veel mindfulness en zelfcompassie toe. Ik heb gezien wat voor positief effect dit kan hebben op het algemeen welbevinden. Hierdoor groeide mijn ambitie om mindfulness trainingen te geven naast mijn individuele behandelingen.

Mindfulness Training

Mindfulness is bedoeld voor iedereen die bewuster wil leven of wil leren mediteren.

Voor mensen die op een andere manier met stress of emoties willen leren omgaan en meer willen ′zijn′ in plaats van geleefd te worden. Leer jezelf gaande weg ook beter kennen en hoe je minder kritisch naar jezelf toe kunt worden.

Thema’s die aan bod komen tijdens deze cursus:

– De automatische piloot, omgaan met obstakels en aandacht voor de ademhaling.

– Erbij blijven, toelaten en accepteren wat er is.

– Omgaan met moeilijke gedachten.

– Voor jezelf zorgen en mindfulness in het dagelijks leven.

De eerst volgende groepstraining (8 sessies) zal starten op dinsdag 14 januari 2020.
Kosten tussen €260 en €350 afhankelijk van of je het vergoedt krijgt door zorgverkering. zie https://www.noordstraalt.nl/mindfulness-.

De Mindfulness training van 4 sessies kan alleen individueel gevolgd worden.

Een individuele training (8 of 4 sessies) kan elk moment, in overleg, aanvangen. Tarief voor individuele training ligt hoger dan groepstarief, namelijk €75 per sessie.

Introductie sessie

Weet je nog niet zeker of je de Mindfulness Training wilt volgen maar ben je wel nieuwsgierig? Kom dan ontdekken of het iets voor jou is.

Je zult leren wat mindfulness is en hoe je het kunt toepassen. Deze sessie gaan we aan de slag met een paar meditatie en mindfulness oefeningen. Ook maken we kennis met de automatische piloot en hoe je kunt omgaan met obstakels.

Training Tarieven

Mindfulness training groep (MBSR/MBCT)

8 sessies
300/8 sessies
  • incl. btw en materiaal
  • N.B. deze training wordt door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed

Mindfulness training individueel

8 sessies
600/4 sessies
  • incl. btw en materiaal
  • N.B. deze training wordt door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed

Mindfulness Introductie

75/1sessie
  • incl. btw

Online Zelfcompassie Cursus

Wil je weten wat zelfcompassie precies is , waarom het zo belangrijk is en hoe je het kunt leren te vergroten? Maar heb je misschien weinig tijd in je drukke leven om trainingen of workshops te volgen? Dan is deze online cursus echt iets voor jou!

In deze 6-weekse online cursus leer je anders omgaan met het kritische stemmetje in je hoofd. Je leert jezelf te accepteren en beter reageren op moeilijke emoties.

Je oefent met van verschillende werkvormen wanneer het jou uitkomt. Loop je ergens tegen aan? Je kunt wekelijks je vraag e-mailen naar de begeleidende psycholoog.

Deze cursus heb ik ontwikkeld gebaseerd op de Mindfulness Based Compassionate Living Training (MBCT), de Mindful Selfcompassion (MSC) Training, en Cognitieve Gedragstherapie technieken.

Online zelfcompassie cusus

39,95/6 sessies
  • incl. btw